Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Πρακτικές συμβουλές για την παραλία




Καλοκαίρι = παραλία. Διαφωνείτε; Μάλλον όχι… Η παραλία όμως προϋποθέτει οργάνωση, προετοιμασία και ένα σωρό από πράγματα που πρέπει να έχετε μαζί σας για να απολαύσετε μια ολόκληρη μέρα στην παραλία. Σας λέμε λοιπόν, ότι αυτό δεν είναι πλέον πρόβλημα, καθώς έχουμε άφθονες, πρακτικές συμβουλές για …παραλία!
Όταν ακούτε «πάμε παραλία», είστε μέσα! Θα γεμίσετε μία (τουλάχιστον τσάντα) με τα πάντα … Θα κάνετε ηλιοθεραπεία, βουτιές και βόλτες στην ακτή. Άρα πολύ καλά κάνετε και είστε μέσα! Για να απολαύσετε όμως την ημέρα στο έπακρο και να μην ταλαιπωρηθείτε, δείτε πώς θα οργανωθείτε σωστά.

Διαλέξτε τη σωστή τσάντα παραλίας

Σε αυτή την περίπτωση, ναι, το μέγεθος έχει σημασία. Είναι καλό να έχετε ένα μικρό, αδιάβροχο, διαφανές τσαντάκι για το κινητό και τα κλειδιά σας. Θα είναι ασφαλή από το νερό και πολύ εύκολο να τα βρείτε μετά. Δύο σε ένα! Χρειάζεστε όμως και μία μεγάλη τσάντα – αρκετά μεγάλη για να χωράει την πετσέτα σας και όλα τα άλλα απαραίτητα.
Είναι προτιμότερο να έχετε μια μεγάλη τσάντα με όλα τα απαραίτητα, παρά να κουβαλάτε δέκα μικρές τσαντούλες, που θα γεμίσουν τα χέρια σας, θα τις ψάχνετε, θα γεμίζουν με άμμο και είναι πιο επίφοβο να τις χάσετε κιόλας. Μην ξεχάσετε να είναι από υλικά που είναι εύκολο να τινάξετε από την άμμο και να τα πλύνετε.
Υπάρχουν κάποιες μεγάλες τσάντες που έχουν ξεχωριστές θήκες για μπουκαλάκι με νερό, φρούτα ή άλλα φαγώσιμα, και κρατούν μακριά την υψηλή θερμοκρασία. Δεν ακούγεται καταπληκτικό, αναζωογονητικό και πολύ βολικό για τις καυτές καλοκαιρινές μέρες; Είναι όλα σχετικά με την… αρχή διατήρησης της απλότητας!

Ετοιμάστε ένα αναζωογονητικό smoothie

Η εσωτερική ενυδάτωση είναι ζωτικής σημασίας, κυρίως όταν περνάτε τόσες ώρες στον ήλιο. Να έχετε μαζί σας πάντα ένα μπουκάλι νερό ή ακόμα καλύτερα, ετοιμάστε από το σπίτι έναν παγωμένο χυμό ή ένα smoothie ή milkshake, σαν αυτά που βλέπετε τελευταία στα περιοδικά και τα άρθρα υγιεινής διατροφής και τρόπου ζωής.
Εκτός από αναζωογόνηση, θα σας προσφέρουν επιπλέον βιταμίνες και θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το ενεργειακό σας επίπεδο ψηλά. Βάλτε το σε ένα παγούρι για να το μεταφέρετε στην παραλία – είναι πολύ πιο πρακτικό! Προσθέστε πάγο για να παραμείνει δροσερό.

Διαλέξτε μια “πολυλειτουργική” πετσέτα

Απαραίτητο αξεσουάρ για την παραλία είναι πάντα η πετσέτα ή ψάθα. Υπάρχουν κάποιες ψάθες που γίνονται τσάντα και έχουν μαζί και πετσέτα. Πρακτικότατο! Είναι ένας ακόμη τρόπος για να μειώσετε τον όγκο των πραγμάτων που παίρνετε μαζί σας στην παραλία.
Μην ξεχάσετε τις σαγιονάρες σας (σε περίπτωση που φοράτε αθλητικά για να πάτε παραλία). Θα τις χρειαστείτε στο ντους! Πάρτε επίσης καπέλο και γυαλιά ηλίου. Απαραίτητα! Προστατευθείτε από τον ήλιο με στυλ. Αν δεν είναι καπέλο, μπορεί να είναι μπαντάνα!

Θυμηθείτε ακόμα ένα παρεό και μία χτένα

Επειδή ξέρετε ότι θα πάτε σίγουρα μια βόλτα στο beach bar, και δεν είναι ωραίο να τυλιχτείτε με την πετσέτα ή να πάτε μόνο με το μπικίνι σας, καλό είναι να έχετε μαζί κι ένα παρεό και να το φορέσετε με κομψό τρόπο! Υπάρχουν χιλιάδες δεσίματα που μπορείτε να κάνετε και να έχετε διαφορετική εμφάνιση κάθε μέρα.
Περιποίηση σημαίνει επίσης και μαλλιά! Δεν είναι καθόλου κακή ιδέα να έχετε μαζί σας κοκαλάκι ή και μια βούρτσα που διπλώνει για να φροντίσετε τα μαλλιά σας βγαίνοντας από το νερό. Προτιμήστε υλικά ανθεκτικά στο θαλασσινό νερό και πρακτική χτένα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε βρεγμένα μαλλιά χωρίς να τα σπάσει.

Μουσική και βιβλίο

Στην παραλία, δεν θα κάνετε μόνο ηλιοθεραπεία και κολύμπι. Εκτός από τις μεγάλες βόλτες κατά μήκος της ακτής, είναι μια καλή στιγμή για να χαλαρώσετε διαβάζοντας ένα βιβλίο ή ακούγοντας μουσική.
Δημιουργήστε playlists ανάλογα με τη διάθεσή σας και συνδέστε μικρά ηχεία για να ακούει μαζί και η παρέα σας. Υπάρχουν πρακτικά και όμορφα, Bluetooth ηχειάκια που συνδέονται με το κινητό σας.

Και τέλος, το πιο σημαντικό, το αντηλιακό σας

Στην πραγματικότητα, θα πρέπει να είναι το πρώτο πράγμα που βάζετε στην τσάντα σας. Εάν η ενυδάτωση είναι απαραίτητη, η προστασία από τον ήλιο είναι ζωτικής σημασίας. Δε γίνεται να φύγετε από το σπίτι χωρίς αντηλιακό. Και βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετή ποσότητα για να μην ξεμείνετε… Επιπλέον, είναι χρήσιμο ένα σε μίνι-μέγεθος για να το έχετε πρόχειρο στη διαδρομή.  
Το αντηλιακό πρέπει να το εφαρμόζετε συχνά και πάντα μετά από το κολύμπι. Προσοχή επίσης στο επίπεδο προστασίας: εάν είστε πολύ ανοιχτόχρωμη ή είναι οι πρώτες σας μέρες στον ήλιο, προτιμήστε κάτι με υψηλό δείκτη προστασίας και όσο παίρνετε χρώμα μπορείτε να χρησιμοποιείτε μικρότερο δείκτη. Βρείτε μια σειρά αντηλιακών προϊόντων που θα είναι πλήρης και θα καλύπτει απόλυτα εσάς αλλά και όλη την οικογένεια.

Δες ολόκληρο τον κατάλογο της Avon κάνοντας κλικ εδώ, και εάν θες μπορείς να παραγγείλεις απευθείας!

πηγή: Avon blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου