Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Μερικά μυστικά για εύκολο και τέλειο contouring.. Δες πιο σου ταιριάζει ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου!


Το contouring είναι πολύ δημοφιλής τεχνική τον τελευταίο καιρό! Το βλέπετε παντού σε περιοδικά ομορφιάς, σε make-over τηλεοπτικών εκπομπών, ή και σε σειρές καλλυντικών προϊόντων σε όλο τον κόσμο. Ίσως θεωρείτε ότι είναι κομμάτι του καθημερινού σας μακιγιάζ, αλλά πιστεύετε πραγματικά πως μπορείτε να εφαρμόσετε άψογα αυτήν την τεχνική; Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να κάνετε τέλειο contouring, όπως οι διασημότητες (για παράδειγμα η Kim Kardashian!) σε λίγα, εύκολα και πρακτικά βήματα! Έτοιμες;

 Το μακιγιάζ χαρίζει πιο όμορφο πρόσωπο, αλλά το contouring είναι το μαγικό άγγιγμα της τελειότητας

Λογικά θα έχετε δει άφθονο υλικό από YouTube tutorials πριν προσπαθήσετε να εφαρμόσετε αυτήν την τεχνική. Πρόκειται για έναν τρόπο διαχείρισης του φωτός και των σκιάσεων που μαλακώνει όγκους, θαμπάδα, σκοτεινές περιοχές ή ατέλειες ή ακόμα και βελτίωση ορισμένων χαρακτηριστικών … Ας το δούμε πρακτικά όμως: το κλειδί για ένα τέλεια σμιλεμένο πρόσωπο είναι τα κατάλληλα  εργαλεία και προϊόντα, καθώς και ο σωστός σχεδιασμός και αντίληψη του πού ακριβώς πρέπει να γίνουν οι σκιάσεις. Ήρθε η ώρα να το δούμε αναλυτικά:
Τα απαραίτητα:
Είναι απλό: χρησιμοποιήστε τη βάση και το μέικ απ που σας ταιριάζει, καθώς και ένα, εύκολο στην εφαρμογή, διπλό προϊόν, bronzer και highlighter σε μορφή σκόνης (πεπιεσμένη σκόνη, όπως οι πούδρες compact) που αναμιγνύεται άψογα και απλώνεται εύκολα. Προτείνουμε προϊόν 2-σε-1 γιατί είναι πρακτικό και εύκολο στην εφαρμογή.
Για να δημιουργήσετε το περίγραμμα και να τονίσετε το αποτέλεσμα, θα χρειαστείτε τη βοήθεια ενός στρογγυλού πινέλου με σχήμα κωνικό για να σας βοηθήσει να στην ομαλή εφαρμογή και το άψογο φινίρισμα. Μην ξεχάσετε αυτό το μικρό σύμμαχο! Τέλος, θα χρειαστείτε ένα blush (επιλέξτε κάτι με ελαφριά κρεμώδη υφή για αίσθηση ενυδάτωσης) για να πετύχετε φυσικό αποτέλεσμα που κρατάει ώρες.
Αυτά χρειάζεστε μόνο για να ξεκινήσετε τη διαμόρφωση περιγράμματος! Είναι μόνο μερικά απλά εργαλεία για την τσάντα σας, για ένα γρήγορο φρεσκάρισμα. Αν και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτό, γιατί θα είστε ειδική στο φρεσκάρισμα με αυτές τις απλές συμβουλές. Τώρα ας δούμε τα εφέ που μπορείτε να δημιουργήσετε στις γραμμές του προσώπου σας:
  1. Τονίστε τα μάγουλα σας
Ξεκινήστε με την εφαρμογή της βάσης και του μέικ απ με τα δάχτυλά σας ή με ένα πινέλο. Μην ανησυχείτε για το επίπεδο κάλυψης. Είναι απλά για τη δημιουργία ενιαίας βάσης. Τώρα δώστε λάμψη στα μάγουλα. Εφαρμόστε το bronzer (την πιο σκοτεινή απόχρωση) της compact διπλής πούδρας σας, στην περιοχή κάτω από τα μάγουλα και ανακατέψτε με το πινέλο. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το highlighter, (η φωτεινή απόχρωση) πάνω από τα ζυγωματικά μέχρι τα αυτιά και μην ξεχάσετε να το απλώσετε καλά. Είναι μαγικό!
Μια τελευταία πινελιά. Ένας φυσικός υπαινιγμός χρώματος στα «μήλα» με το Blush Stick. Μπορείτε εύκολα να το δουλέψετε με τα δάχτυλά σας ή να βάλετε λίγο από το προϊόν στο πινέλο και να «σβήσετε» πάνω στην επιθυμητή περιοχή.
  1. Βελτιώστε το σχήμα της μύτης
Για να… λεπτύνετε τη μύτη σας, εφαρμόστε το bronzer και στις δύο πλευρές και το highlighter στο κέντρο, ώστε να δημιουργηθεί μια λωρίδα φωτός ανάμεσα από τα φρύδια σας προς τα κάτω, προς την κορυφή της μύτης, και στη συνέχεια αναμείξτε τις δύο αποχρώσεις! Προσέξτε αυτή τη συμβουλή: Χρειάζεται να κρατήσετε τη γραμμή σταθερή και συμμετρική, αλλά μπορείτε να παίξετε με το πλάτος ανάλογα με το πόσο στενή θέλετε να εμφανίζεται η μύτη σας!
Αλλά…! Αν θέλετε να ξέρετε το πραγματικό μυστικό της Kim Kardashian είναι, ότι δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο περίγραμμα της μύτης. Δεν είναι μόνο η μύτη της Κιμ που σκιάζεται από την γραμμή των φρυδιών προς τα κάτω, αλλά και το μεγαλύτερο μέρος του δέρματος γύρω από τα ρουθούνια. Αυτό δημιουργεί ένα έντονο εφέ αδυνατίσματος. Άρα τώρα ξέρετε πώς να το κάνετε! #NoseContourUntilIDie
  1. Μικρύνετε το μέτωπό σας
Αν θέλετε να κάνετε το μέτωπό σας να φαίνεται μικρότερο, απλά περάστε το bronzer γύρω από τους κροτάφους. Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι αρκετό και θέλετε πιο ορατό εφέ, απλώστε το κατ ‘ευθείαν στην γραμμή των μαλλιών για να ελαχιστοποιηθεί η επιφάνεια. Στη συνέχεια, βάλτε λίγο highlighter στο κέντρο του μετώπου για φυσικό τελείωμα.
  1. Κάντε το σαγόνι σας πιο φωτεινό
Είναι ένας τρόπος για να κρύψετε/να μικρύνετε το σαγόνι σας. Απλώστε το highlighter πάνω από το πηγούνι, το bronzer στο οβάλ σημείο, και αναμείξτε. Όταν όλο το περίγραμμα του προσώπου είναι έτοιμο, βάλτε μια ειδική, ημιδιαφανή, πούδρα σε όλο το πρόσωπο, για να κάνετε το αποτέλεσμα ενιαίο και με διάρκεια.
  1. Προσαρμογή του περιγράμματος στο σχήμα του προσώπου σας
Κάθε γυναίκα έχει διαφορετική δομή προσώπου. Άρα οι κανόνες του contouringαλλάζουν ανάλογα με τα χαρακτηριστικά σας. Επιπλέον, ίσως προτιμάτε μεγάλο το πηγούνι σας και δεν θέλετε να το κρύψετε, αλλά θέλετε να μικρύνει το μέτωπό σας. Η συμβουλή μας είναι να εξασκηθείτε και να παίξετε με το φως και τις σκιές μέχρι να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα περιγράμματος που ταιριάζει στο πρόσωπό σας. Αλλά σε περίπτωση που τις χρειαστείτε, έχουμε συμβουλές contouring ανάλογα με τον τύπο προσώπου σας:
α) Στρογγυλό πρόσωπο. Για να κάνετε το πρόσωπό σας να φαίνεται πιο λεπτό, απλά σκιάστε τους κροτάφους και το σαγόνι σας με το bronzer για να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση του οβάλ σχήματος. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το highlighter στο μέτωπο, πάνω στη μύτη, κάτω από τα μάτια και το πηγούνι, για να προσθέσετε όγκο.
 
β) Τετράγωνο πρόσωπο. Για να μαλακώσουν οι γωνίες στο πρόσωπό σας, χρησιμοποιήστε το bronzer για να σκουρήνετε τις πλευρές του μετώπου και το σαγόνι σας και κάτω από τους κροτάφους. Χρησιμοποιήστε το highlighter για να φωτίσετε το κέντρο του μετώπου και το πηγούνι σας και τη μύτη στο πάνω μέρος για να σπάσει αυτήν την απόλυτη γεωμετρία.
γ) Οβάλ πρόσωπο. Για να «γεμίσετε» το πρόσωπό σας, εφαρμόστε τον πιο σκούρο τόνο κάτω από τα μήλα, στα μάγουλα σας. Στη συνέχεια, βάλτε λίγο highlighter στο πάνω μέρος των ζυγωματικών και στο κέντρο του μετώπου.
δ) Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς. Αν έχετε λακκάκι στο πηγούνι, δοκιμάστε να το λειάνετε με λίγο bronzer στην άκρη του πηγουνιού. Χρησιμοποιήστε το επίσης και στις δύο πλευρές του μετώπου σας. Στη συνέχεια φωτίστε την περιοχή των ματιών και τις πλευρές του πηγουνιού.

Δες ολόκληρο τον κατάλογο κάνοντας κλικ εδώ, και εάν θες μπορείς να παραγγείλεις απευθείας!


Πηγή: http://avonblog.gr/contouring-h-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%AE-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου