Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Τέλια φρύδια, πολύ εύκολα, δείτε το μυστικό τους

Όταν έχετε έντονα φρύδια, φαίνεστε πιο δυναμική, και νιώθετε πιο ισχυρή. Γι’ αυτό όταν τα φρύδια σας είναι καλοσχεδιασμένα, αισθάνεστε ότι μπορείτε να βγείτε χωρίς καθόλου μακιγιάζ (…ή με ελάχιστο). Για να είστε αληθινή, λίγο concealer, μάσκαρα, ίσως και ένα ελαφρύ μέικ απ χρειάζονται. Και φυσικά λίγο λιπ γκλος στα χείλη…

Όταν όμως επιλέγετε να κάνετε ολοκληρωμένο μακιγιάζ, τότε θέλουμε να γίνετε θεά, έτοιμη να λάμψετε σε κόκκινο χαλί! Όλο αυτό έχει να κάνει κυρίως με τα σωστά φρύδια. Είναι οι πυλώνες του προσώπου, συνδυάζουν όλα τα χαρακτηριστικά μας σε μια υπέροχη κορνίζα. Βοηθούν στην εφαρμογή κάθε σκιάς και περιγράμματος, στο χρώμα και στο contouring. Αυτός ο έλεγχος σας κάνει να αισθάνεστε άνεση και σιγουριά ότι θα παραμείνουν όλα στη θέση τους και θα περάσει η μέρα χωρίς να χρειαστεί σχεδόν κανένα ρετούς.

Τώρα, ακόμη και αν έχετε τις απόλυτες γνώσεις ομορφιάς ποτέ μην προσπαθήσετε να βγάλετε τα δικά σας φρύδια μόνες εκτός αν α) είστε απόλυτα σίγουρες για την τεχνική, β) έχετε έναν οδηγό διαμόρφωσης. Το μικρότερο λάθος θα σας οδηγήσει σε μεγάλη καταστροφή και δεν υπάρχει γυρισμός… Τα φρύδια μας αναπτύσσονται αργά, οπότε σκεφτείτε δύο φορές πριν βγάλετε έστω και μία τρίχα. Αναλύστε την κατάσταση. Σκεφτείτε την ασυμμετρία. Σκεφτείτε τα κενά. Μην κάνετε ποτέ πολύ γρήγορα και ποτέ, λίγα λεπτά πριν από ένα σημαντικό ραντεβού.
Εάν είστε εντάξει με τα παραπάνω, προχωρήστε ακολουθώντας τους κανόνες.
Χαλαρώστε
Πρόκειται για ένα «έργο», για τέχνη. Αναπνεύστε βαθιά, πάρτε το χρόνο σας. Σταθείτε μπροστά στον καθρέφτη, ρίξτε μια ματιά στα μάτια σας. Κοιτάξτε τα φρύδια σας. Αναπνεύστε για άλλη μια φορά.
Χτενίστε
Βουρτσίστε τα φρύδια σας με μια ειδική βούρτσα ή χτένα. Αυτό θα σας επιτρέψει να δείτε το πραγματικό σχήμα τους.
Σχεδιάστε
Τώρα ελέγξτε την αρχή, το τέλος και το κεντρικό/υψηλότερο μέρος του φρυδιού. Αναπνοή ξανά. Σχεδιάστε τρεις φανταστικές γραμμές. Η πρώτη πηγαίνει από το πλάι της μύτης στην εσωτερική γωνία του φρυδιού. Μαρκάρετε εδώ. Το κεντρικό πηγαίνει από το πλάι της μύτης στο υψηλότερο μέρος που ευθυγραμμίζεται με την εξωτερική άκρη της κόρης. Σημειώστε το. Το τρίτο ξεκινάει από το πλάι της μύτης, διασχίζει την εξωτερική άκρη του ματιού και τελικά συναντά το φρύδι. Αυτό θα είναι το τέλος του φρυδιού. Σημειώστε το επίσης.
Δεν έχει σημασία αν υπάρχουν τρίχες πέρα από τα σημάδια σας, αν ναι, θα τις απομακρύνετε χωρίς πόνο. Χρησιμοποιήστε το τσιμπιδάκι, μην τις βγάζετε ποτέ με κερί. Η αποτρίχωση είναι ταχύτερη, αλλά δεν είναι τόσο ακριβής και κάθε χιλιοστόμετρο εδώ μετράει. Ο σχεδιασμός φανταστικών γραμμών δεν είναι κάτι εύκολο. Χρησιμοποιήστε έναν οδηγό διαμόρφωσης αν χρειάζεται. Είναι ένα παράξενο εργαλείο παρόμοιο με ένα ελβετικό μαχαίρι. Είναι οικονομικό, κρατάει μια ζωή και είναι πραγματικά άξιος σύμμαχος…
Διαχωρίστε και στερεώστε
Γνωρίζετε τη διαδρομή των φρυδιών σας. Κάντε κάθε τρίχα να βρίσκεται στη σωστή θέση. Είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Ο έλεγχος. Απλώστε το διάφανο σταθεροποιητικό κερί σε όλο το φρύδι, ακόμα και στις τελευταίες, λεπτές τριχούλες.

Γεμίστε
Τα φυσικά φρύδια είναι άγρια, ακατάστατα και συνήθως έχουν κάποια κενά. Ήρθε η ώρα να τα γεμίσετε προσεκτικά. Βουρτσίστε τα και γεμίστε τα κενά με ένα λοξό βουρτσάκι. Ποια είναι η καλύτερη απόχρωση για εσάς; Αυτή που ταιριάζει με το φυσικό χρώμα των φρυδιών σας. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε πιο ανοιχτή απόχρωση, γιατί τα φρύδια σας θα φαίνονται άνισα. Το αντίθετο, κάτι πιο σκούρο δηλαδή, θα σκληρύνει την επιδερμίδα σας. Αν θέλετε αποτέλεσμα που διαρκεί, χρησιμοποιήστε ένα αδιάβροχο μολύβι φρυδιών Glimmerstick. Είναι πολύ εύκολο στην εφαρμογή κι επίσης χωράει άνετα στην τσάντα σας.
Δώστε σχήμα
Τι συμβαίνει αν η καμπύλη δεν είναι ορατή και εσείς λατρεύετε το στυλ των φρυδιών της Gigi Hadid; Ή μήπως είναι πολύ οξεία και θέλετε να την κάνετε πιο ομαλή; Έχετε πολλά κενά ενδιάμεσα ή πολύ κοντά φρύδια; Είναι καιρός να τα αναδιαμορφώσετε. Γίνετε καλλιτέχνης: χρησιμοποιήστε το μολύβι Glimmerstick ή τη σκιά για να κάνετε τα φρύδια σας πιο μακριά, πιο τολμηρά ή με το σχήμα που σας αρέσει περισσότερο. Γεμίστε και κάντε τα πιο έντονα για πιο επαναστατική εμφάνιση (όπως και η Cara Delevingne). Αφήστε τα λεπτότερα αλλά καλά καθορισμένα για μια κομψή και ισορροπημένη εμφάνιση όπως η Bella Hadid. Πρόκειται απλά για …μακιγιάζ, άρα μπορείτε να είστε Κάρα τη μία μέρα και Bella την άλλη. Δοκιμάστε! Τολμήστε! Ξεχωρίστε!

πηγή: ​http://avonblog.gr/%CF%85%CF%80%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%B1-%CF%86%CF%81%CF%8D%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%BF-%CE%B2%CE%BB%CE%AD%CE%BC%CE%BC%CE%B1/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου